Prost sau nu? Șeful Tesla, Musk și expertul în risc nu sunt de acord cu coronavirus

Niciunul dintre ei nu este virolog, dar, cu toate acestea, șeful Tesla, Elon Musk și autorul Nicholas Taleb, au avut un schimb (scurt) despre reacția corectă la epidemia de coronavirus. A început cu un mesaj pe Twitter de la Musk, sub forma uneia dintre cele mai frecvente linii sale și a fost continuat de Taleb, care inițial s-a contrazis într-o manieră similară taciturnă, dar apoi a vorbit puțin mai detaliat despre riscuri precum Corona.

„Panica coronavirusului este o prostie”, a scris Musk, vineri, după ce a declarat, la sfârșitul lunii ianuarie, că epidemia coronavirusului nu a fost cu siguranță „Războiul Mondial Z”. Dar noul tweet al șefului Tesla a răspuns acum lui Nicholas Taleb, un controversat fost comerciant de bursă și autor al bestseller-ului de risc The Black Fan and Tesla, care recent a criticat public serviciul companiei: „Panica coronavirusului este o prostie a desemna este o prostie ”, a răspuns el la mesajul lui Musk.

Niciun virolog nu lucrează în departamentul editorial al teslamag.de, dar OMS clasifică epidemia de coronă în cea mai înaltă categorie de alarmă „Urgență pentru sănătate de importanță internațională”. Musk, în efortul său de a avertiza asupra panicii, a galopat și a scris de fapt ceva stupid, așa cum l-a acuzat direct pe Taleb? Nu chiar, pentru că starea de panică nu este caracterizată cu adevărat de acțiuni raționale – iar Musk nu a scris cu adevărat mai mult.

Lecție de risc pentru șeful Tesla
Este posibil să fi fost oricum o exagerare și de ce șeful Tesla și-a adus în joc părerea despre virus este, ca la prima dată, deschis. În orice caz, Taleb, care scrie în cartea sa despre consecințele contraintuitive ale probabilităților, i-a oferit un contra clar – apoi o explicație mai lungă.

De fapt, Taleb a recunoscut într-un al doilea tweet că afirmația lui Musk ar putea fi corectă dacă „panica” ar însemna un răspuns exagerat. Dar asta se aplică numai la nivel individual, nu („NU”) la nivel colectiv – „Mulțumită„ panicii iraționale ”am supraviețuit„ zelilor de ani ”.

Prin urmare, o persoană își asumă un risc suplimentar relativ mic dacă nu încearcă să fie „ultra-conservatoare” în niciun fel să se infecteze cu un anumit virus. În general, însă, acest comportament (individual rațional) poate duce la decese mai mari, a explicat Taleb. Deoarece virusul se poate răspândi mai repede și poate deveni astfel un risc grav pentru întregul sistem dacă membrii individuali ai societății nu sunt exagerati (sau, în cuvintele lui Musk, prosti) atenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *