Un an cu multe misiuni a început cu adevărat pentru SpaceX când, pe 8 ianuarie 2021, o rachetă Falcon 9 a plasat satelitul de comunicații Türksat 5A pe orbita Pământului. Până la jumătatea lunii decembrie, au urmat încă 27 de lansări ale rachetei Falcon 9 ca calul de lucru de încredere al SpaceX. Până la sfârșitul anului, numărul lansărilor ar putea crește în continuare la sau peste 30 în 2021, după cel mai târziu din această sâmbătă.
Compania spațială a lui Elon Musk a depășit de mult alți furnizori de rachete din întreaga lume – European Arianespace, precum și consorțiul american ULA de la Boeing și Lockheed Martin. În 2021, Falcon-9 a transportat pe orbită numeroși sateliți terți și sute de sateliți proprietari Starlink, precum și o navă spațială Deep Space pentru testarea apărării împotriva asteroizilor și încărcătură și echipaj pentru Stația Spațială Internațională. Prima etapă a aterizat întotdeauna în siguranță pe una dintre navele SpaceX pentru a fi reutilizată pentru lansările ulterioare.
În numele NASA, Falcon 9 a zburat către Stația Spațială Internațională de patru ori în anul aproape încheiat 2021. O altă lansare de marfă a fost programată pentru 21 decembrie. A existat un al treilea zbor cu echipaj în septembrie 2021 și unul special: cu „Inspiration-4”, SpaceX a realizat prima misiune orbitală complet privată din lume. Ajungând la aproape 600 de km, a fost nu numai mai înaltă decât ISS, ci și cu mult mai înaltă și mai lungă decât zborurile suborbitale ale lui Richard Branson Virgin Galactic și ale lui Jeff Bezos Blue Origin, care au făcut și debuturi de succes în turismul spațial în 2021.
Doar cu Starlink, Musk spune că SpaceX ar putea câștiga 30 de miliarde de dolari pe an în viitor. Dar sistemul este încă în construcție. În 2021, SpaceX a lansat 989 de sateliți noi în acest scop, cu un total de peste 2000 în curând. Faza beta, care a început în februarie 2021 și cel mai recent a deservit peste 140.000 de clienți de testare, urmează să se încheie în scurt timp și va fi pregătită funcționarea regulată. Dar pentru a asigura accesul la internet wireless de mare viteză aproape peste tot pe pământ, așa cum a anunțat Musk, SpaceX va trebui să lanseze mai multe mii de sateliți în următorii câțiva ani. Iar costurile de producție și prețurile terminalelor pentru clienți mai trebuie să scadă semnificativ.
Elon Musk a fondat SpaceX în 2002, chiar înainte de a apela la Tesla cu scopul de a face călătoriile în spațiu mai accesibile și de a permite, în cele din urmă, colonizarea planetei Marte. Primul obiectiv a fost deja parțial atins. Al doilea obiectiv este în curs de dezvoltare din 2018 odată cu dezvoltarea Starship – cea mai mare rachetă din lume cu etape reutilizabile și aterizabile. În primăvara acestui an, etapa superioară a finalizat zboruri de probă și, după mai multe încercări, o aterizare în siguranță a reușit pentru prima dată în luna mai.